ACIT - ASOCIACIÓN CATALANA PARA LA INTERNACIONALIZACIÓN DEL TALENTO
ACIT  -  ASOCIACIÓN CATALANAPARA LA INTERNACIONALIZACIÓNDEL TALENTO

El apoyo de la Comisión Europea para la elaboración de esta publicación no implica la aceptación de sus contenidos, que es responsabilidad exclusiva de los autores. Por tanto, la Comisión no es responsable del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.

El projecte New Start: formació en cultura i valors europeus per a una millor integració d'emigrants i refugiats

El projecte New Start, finançat pel programa Erasmus +, desenvolupa materials d'ensenyament i aprenentatge per a emigrants i refugiats. El material de formació promou l'adquisició de valors civils i polítics europeus com la llibertat, la tolerància i la no discriminació a través de l'educació. Amb això, pretén donar suport al procés d'integració d'emigrants i refugiats en tots els països europeus.

 

Les unitats i els materials d'aprenentatge cobriran objectius com ara

 

- Cultura europea

- Drets i deures civils europeus

- El somni europeu versus la realitat

- Lloc de treball europeu

 

Tots els materials es basen en l'experiència dels socis del projecte participants d'Alemanya, Itàlia, el Regne Unit i Espanya, així com en exemples de millors pràctiques recopilades d'altres països europeus.

 

Un manual per descarregar  i imprimir amb material didàctic està destinat a ajudar als docents, formadors i persones que treballen en organitzacions que donen suport a emigrants i refugiats en el seu treball. Conté informació sobre unitats formatives i diferents tècniques d'ensenyament, provades en la pràctica i preparades per al seu ús directe.

També s'han desenvolupat materials formatius per als emigrants i refugiats que es poden utilitzar individualment o en el contexte d'una classe.

 

El nostre manual de formadors d'adults per a la integració d'emigrants i refugiats ja és aquí!

Com utilitzar el manual de formadors?

1. INCORPORACIÓ D'UNA UNITAT FORMATIVA AÏLLADA EN UN CURS D’IDIOMES

A vegades pot ser interessant abordar un sol problema amb els estudiants que actualment ja estan atenent a un curs de formació de llengua o de ciutadania. En aquest cas, el nostre suggeriment és personalitzar i afegir una de les Unitats de formació de New Start al seu curs actual.

2. INTEGRAR UN O MÉS MÒDULS EN UN CURS DE FORMACIÓ JA EXISTENT

A vegades pot ser interessant afegir al vostre actual curs un nou mòdul de formació per a immigrants i refugiats a la recerca d'ocupació, formació d’aptituds quotidianes, formació per a l’ocupació o reconeixement de competències. En aquest cas, suggerim personalitzar i inserir tot el conjunt de les Unitats de formació de l’àrea temática de New Start en el vostre actual curs.

3. PROPOSTA D’ITINERARI FORMATIU

Aquest itinerari formatiu està dissenyat per ser utilitzat com un curs de formació complet per a una millor integració a Europa d’immigrants i refugiats.

La combinació de diferents unitats en àrees temàtiques permet un enfocament inductiu a l'aprenentatge dels immigrants i refugiats. Els exemples i exercicis són complementaris i segueixen un ordre per ajudar al procés d'aprenentatge, permetent una millor comprensió per part dels immigrants i refugiats.

Us recomanem que seguiu l'ordre suggerit, ja que part de la informació en els estudis de casos es continua en les següents unitats de formació.

 

1. Llegiu primer la llista de les unitats formatives proporcionades tot seguit.

2. Aneu al mòdul de formació de l'àrea temàtica corresponent per a una millor comprensió.

3. Accediu a la Unitat a través de l'hipervincle en el mòdul de la seva àrea temàtica.

4. Utilitzeu o personalitzeu els materials de formació que oferim a la unitat de formació.

5. Integreu aquesta Unitat de formació en el vostre curs.

 

Manual del formador d'adults en integració d'emigrants i refugiats
Aquí trobaràs interessants unitats formatives sobre drets i deures, igualtat de gènere, integració d'emigrants i refugiats, orientació laboral, així com exercicis i consells per al formador. Descarrega-te'l!
IO1 Handbook final version_CAT_finalfina[...]
Documento Adobe Acrobat [3.0 MB]
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Materials formatius per a nou vinguts : emigrants i refugiats.

Consells per a aprendre a començar de nou en un altre país
Ja pots descarregar-te els materials formatius per a emigrants i refugiats que es poden utilitzar en classes grupals o bé com a material per a utilització individual. Els materials formatius tenen un format molt visual per tal d'ajudar a la seva comprensió. Aborda aspectes claus de la vida quotidiana, temes legals, elements d'actitud i reflexió i eines per facilitar la socialització.
Tips ALL_final_CAT_Website.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.4 MB]
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons

Guia de benvinguda per a emigrants i refugiats.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons
Guia de benvinguda per a nou vinguts
Una guia que fa un repàs dels procediments i els passos necessaris per a arribar a la plena integració com a ciutadans. Adreçada a nou vinguts, ja siguin immigrants o refugiats. Aquesta és una guia d'organismes d'ajuda, recursos de suport per als emigrants i refugiats des de la primera assistència bàsica fins als procediments per accedir a l'educació, la sanitat, l'habitatge i per accedir al mercat de treball. La guia disposa d'un senzill resum dels passos i procediments necessaris per a aconseguir la residència legal i la plena integració. Inclou un desenvolupament d'aquests passos així com adreces i telèfons de recursos i entitats de la ciutat de Barcelona i província
Welcome Guide_CAT_Final_Website.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.1 MB]

Reunions del projecte

Reunió de llençament a Barcelona. Novembre 2016

Reunió de treball dels socis del projecte a Glasgow. Juny 2017

Reunió de treball dels socis a Roma. Gener 2018

Reunió de treball dels socis a Leipzig. Octubre 2018

Taller per a professionals que treballen amb persones nou vingudes
Adreçat a orientadors, voluntaris i formadors

19 i 20 de Febrer de 2019

 

 Als nostres tallers, els professionals que van assistir-hi van aprendre a utilitzar els materials formatius New Start 

Presentació dels materials formatius New Start
Taller pràctic
Cafè relacional